BATI MÜZİĞİ PROGRAMI
SANAT VE EĞİTİME HAYATINIZDA NE KADAR YER VERMEK İSTERSİNİZ ?
Enstrüman eğitimi ve müzikle uğraşmanın, beyindeki iletişim sistemini baska hiçbir aktivitenin yapamayacağı şekilde geliştirdiği artık bilimsel olarak açıklanmıştır. Doğru yaklaşım ve eğitim sonunda, erken yaşta müzikle ilgilenmeye başlayan çocukların görsel dünyayı algılama, nesnelerin görüntülerini zihinde olusturabilme, farklılıklarını kavrama ve işitme yetisi ileri derecede gelismektedir. Müzik eğitimi sanıldıgından çok daha sabır gerektiren, uzun bir gelişim sürecidir. Nereden baktığınız degil, ne kadar hayatınızda yer verdiğiniz önemlidir.
Tamamı konservatuar mezunu ve alanında uzman eğitim kadromuzla birlikte katılabileceğiniz tüm çalışmalar aşağıda yer almaktadır. Piyano, keman, klasik ve pop gitar, yan flüt, ud, kanun, ritim atölyesi, solfej ve teori, repertuar, koro çalışmaları, konservatuara ve güzel sanatlara hazırlık, London Collage of Music sınavlarına giriş, el sanatları çalışmaları, okuma etüdleri…
BU ÇALISMALARA NASIL KATILABILIRSINIZ ?
1- BİREYSEL ENSTRÜMAN DERSLERI
Ders süresi: Haftada 1 gün, 60 dakikadır. 45-50 dakika enstrüman dersi, 10-15 dakika birebir solfej dersi yapılır. Yaş sınırı yoktur, herkes katılabilir. Öğrenciler, istedikleri takdirde, yıl içerisindeki konserlere katılma ve öğrendiklerini sergileme imkanına sahip olacaklar. (Öğrenciler, vakıfımız bölümlerinde olmayan fakat öğrenmek istedikleri farklı enstrüman önerileri için bize basvuruda bulunabilirler.)
2- SERTİFiKALI ENSTRÜMAN DERSLERİ
BÖLÜMLER: PiYANO, KEMAN, KLASiK GİTAR, YAN FLÜT...
Dersler birebir yapılır. Ders süresi: Haftada 1 gün, 60 dakikadır. 45-50 dakika enstrüman dersi, 10-15 dakika birebir solfej dersi yapılır. Başvurular yılda 2 kez dönem başlarında yapılır. (Eylül, Ocak) Öğrenciler kulak ve ritim denemesinden geçtikleri takdirde istedikleri bölüme yerlestirilir. MEB onaylı repertuar takibi ve dönem sonlarında yapılan sınavlarla toplam 8 kurdan oluşur. Öğrenciler 8. kur sonunda mezun olur ve sertifika alırlar. İsteyen öğrenciler 9.10. kurları okuyarak devam edebilir ve 2 ayrı sertifika daha alabilirler. Başlangıç yaşı en az ilkögretim 1. sınıf (yazı yazmayı ve okumayı bilmeli), en çok üniversiteye girebilecek yaşta olmalıdır.
3- LONDON COLLEGE of MUSIC SINAVLARI
London College of Music Sınavları Nedir?
London College of Music Grade ve Diploma Sınavları, sahip olduğu bilgi ve beceriyi kanıtlama, uluslararası geçerliliğe sahip bir belgeye sahip olma imkanı sunmaktadır. Sınavlar yılda bir kez Haziran ayında yapılır. Öğrenciler eğitmenlerimiz tarafından çalıştırılır, sınavlar İngiltere Ulusal Eğitim Bakanlığı Denetim Elemanlar’ ı tarafından yapılır. Çok sayıda ülkede uygulanan bu sınavlar, çesitli seviyeleri, seviyeler için gereken beceri ve bilgi standartları, seviyelerin birbirleriyle bağıntısı ve aşamalı süreçleri ile dünyada esi benzeri bulunmayan bir yapıdadır. Grade 8 derecesi, müzik lisesi mezunu seviyesinde kabul edilmektedir. Adayların bu seviyede elde edecekleri başarı, üniversiteye girişlerinde büyük önem arz etmektedir.
4-KONSERVATUVARA HAZIRLIK KURSLARI
Çalışmalar birebir yapılır. Ders süresi: Haftada 1 gün, 60 dakikadır. 45-50 dakika enstrüman dersi, 10-15 dakika birebir solfej dersi yapılır. Başlangıç seviyesi için kulak ve ritim çalışmaları. Seviye sınavları için solfej, teori ve enstrüman çalışmaları yapılır.
5- RITIM ATÖLYESI
Ritim Atölyesi' nde, temellerini Alman Besteci Carl Orff tarafından geliştirilen yaklaşımdan alacak olan programımız, çocuğun kendini ifade yöntemi olarak müzikal - ritmik kimliğini keşfetmesi, geliştirmesini amaçlar. Program içerisinde çocukların, farklı ritim enstrümanları ile kollektif müzik bilinci edinmesi, kendi el becerileri ile kendi enstrümanlarını yapmaları, farklı müzik ve ritim türleri üstüne çalışmaları, koordinasyon geliştirme çalısmaları yer alacaktır. Katılımcılar sınıfarında bulunan darbuka, bendir, shaker, davul, Orff Çalgıları, ya da isteğe göre farklı enstrumanları kullanabileceklerdir. Ezgili-ezgisiz vurmalı çalgılar olan Orff çalgıları dört-beş yasındaki çocuklarında çalabilecegi kolaylıkta tasarlanmıstır. Bu nedenle okul öncesinde çalabileceği Orff çalgıları en çok tercih edilen ve kullanılan çalgılardır. 4-7 , 7-12 , 12-16 yaş olarak 3 gruba ayrılmaktadır. 6-8 kisilik grup çalışmalarıdır. Ders süresi: Haftada 1 gün 2 saat.